Gastouder worden

We helpen je graag op weg

Gastouder worden

Je kunt gastouder worden als je voldoet aan een aantal eisen. Zo moet je een geschikt diploma hebben en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ook moet je ingeschreven zijn bij een geregistreerd gastouderbureau. We helpen je graag op weg met meer informatie.

Diploma en EHBO

Om te mogen werken als gastouder moet je een geschikt diploma hebben. In de regeling Wet kinderopvang staan alle diploma’s die van toepassing zijn voor gastouders. Meer informatie over deze diploma’s vind je ook op onze website. Daarnaast dien je ook te beschikken over een EHBO diploma, eerste hulp aan kinderen.

Inschrijven bij gastouderbureau

Om te kunnen werken als gastouder moet je ingeschreven staan bij een geregistreerd gastouderbureau. Gastouderbureaus moeten geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Je kunt je alleen inschrijven op je opvangadres.

VOG gastouderopvang

Je hebt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig om te mogen werken als gastouder. Een VOG kun je aanvragen bij je gemeente maar kan vaak ook via het gastouderbureau. Let op, je huisgenoten hebben ook een VOG nodig.

Neem contact met ons op