Kosten van gastouderopvang

De opvangkosten bij gastouderopvang

Kosten van gastouderopvang

Gastouderopvang is een voordelige vorm van kinderopvang. Je betaalt alleen voor de opvanguren die je met je gastouder afspreekt. Wel zo eerlijk. Daar bovenop is het uurtarief van gastouderopvang vaak lager dan andere vormen van kinderopvang. Het gehele uurtarief komt echter ten goede van de gastouder waardoor de kwaliteit van de opvang niet door een lager uurtarief lijdt.

Uurtarief

Het uurtarief van gastouderopvang wordt afgesproken tussen jou en je gastouder. Samen met je gastouder wordt vastgelegd welke diensten en benodigde spullen onder dit uurtarief vallen. Zo kan bijvoorbeeld een gastouder een extra eenmalige vergoeding vragen voor elke dag dat je kind ’s avonds mee eet met je gastouder.

Kinderopvangtoeslag

De overheid betaalt een percentage van de kosten van kinderopvang. De hoogte van deze tegemoetkoming (kinderopvangtoeslag) hangt af van je inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Hoe lager je inkomen, hoe hoger de bijdrage. Let op: je kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt ook een maximum uurtarief.

Wil je ongeveer weten hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt krijgen? Maak dan een proefberekening voor toeslagen op de website van de Belastingdienst.

Neem contact met ons op