Over ons gastouderbureau

Over ons gastouderbureau

Als Gastouderbureau JoJo vinden wij het belangrijk om op een juiste manier indirect een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen die aan onze gastouders worden toevertrouwd. Wij zullen dan ook blijven investeren in de groei van onze gastouders en hun helpen in de ontwikkeling van hun vakmanschap en professionaliteit.

Gastouderbureau JoJo ziet ieder kind. Dat wil zeggen, ieder kind is uniek in zijn karakter, ontwikkeling, leefomgeving en culturele achtergrond. Wij vinden het belangrijk dat het kind een eigen “ik” ontwikkelt en ervaart dat het er mag zijn. Kinderen hebben een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen, maar hebben hier wel een veilig en geborgen gevoel voor nodig. In contact zijn met andere kinderen en spelenderwijs leren vinden wij van groot belang.

Zo kunnen wij bijdragen aan een optimale match tussen de gastouder en het kind.

Kinderen hebben een veilige en vertrouwde omgeving nodig, om zich te kunnen ontwikkelen . Wij zien dat ouders het steeds belangrijker vinden dat hun kind wordt opgevangen bij een kinderopvang die een verlengde is van de thuissituatie. Ouders verwachten dat gastouders passie hebben voor het vak, maar ook kwaliteit leveren. Het kind moet immers een groot gevoel van plezier, emotionele veiligheid en algemeen welzijn ervaren. Gastouders dragen bij aan het leggen van een stabiele basis voor de toekomst.

Wij spannen ons in om het gastouder vak naar een hoger niveau te kunnen brengen, door gastouders te faciliteren in de ontwikkeling van hun vak. Op deze manier willen wij bijdragen aan een professioneler beeld van het beroep gastouder, waarin ieder kind de aandacht en ruimte kan krijgen die het verdient. Zo kan het kind zich uiteindelijk ontwikkelen tot een zelfstandig individu, klaar voor de toekomst.

Neem contact met ons op